Belföld

2009.08.12. 10:13

Fidesz: az állam "trükközik" a jogos járandóságokkal

Győr - A magyar állam a magyar állampolgárokat rövidíti meg azzal, hogy "jogos járandóságaikkal trükközik" - közölte Szakács Imre (Fidesz) országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón Győrött.

MTI

Az ellenzéki politikus szerint tarthatatlan, hogy a nyugdíjbiztosító nem utalja időben az ellátást a nyugdíjasoknak. Felháborítónak nevezte azt is, hogy a munkáltatótól az államkincstárhoz kerülő magánnyugdíj-pénztári tagdíjat gyakorta többhavi késedelemmel utalja tovább a pénztárnak az államkincstár. Márpedig egy dolog biztos: a nyugdíjpénztár számlájára át nem utalt pénz nyereséget nem hoz - szögezte le.

"Jól látszik, hogy a Bajnai-kormány ugyanúgy trükközik, mint a Gyurcsány-kormány" - összegezte véleményét a fideszes képviselő.

Szakács Imre kitért arra, hogy mindezt felháborítónak tartja, ezért az őszi parlamenti ülésszak elején ez ügyben megkérdezi a pénzügyminisztert. Mint hozzátette, követeli, hogy jogszabály szerint járjanak el az állami szervezetek, a pénzügyminisztériumot és az államkincstárat is beleértve.

Emlékeztetett arra: a Gyurcsány-kormány hozta azt a jogszabály-módosítást, amely szerint nem közvetlenül a  magánnyugdíjpénztárnak, hanem a kincstár számára kell utalni a tagdíjakat, azokat a kincstár utalja tovább a pénztáraknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!