Belföld

2009.08.12. 14:05

Ötezer pár hamis márkajelzésű cipőt találtak a vámosok Nagylaknál

Szeged - Ötezer pár hamis márkajelzésű cipőt találtak a vámosok egy magyar teherautóban a nagylaki átkelőnél, a mintegy 26 millió forint értékű szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták - tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

MTI

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján még szerdán döntöttek az okmányok szerint Görögországból Ausztriába cipőket szállító jármű és rakományának szigorított vizsgálata mellett - mondta Némedi Varga Éva.
    
A raktérből összesen ötezer pár különféle márkájú sportcipő került elő. A lábbelikről a szakértő megállapította, hogy igen gyenge minőségű hamisítványok, amelyek a rajtuk található márkajelzés miatt hasonlítanak az eredetikre, így alkalmasak a gyanútlan vásárlók megtévesztésére - tudatta a százados.
    
A vámhatóság a közel 26 millió forint értékű cipőszállítmányt lefoglalta, s ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt eljárást indított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!