Belföld

2009.09.30. 22:05

Munkaerőpiaci kalauz a fürge diákoknak

Budapest - A munkajogokról, a munkaszerződésről, a bérezésről és sok más hasznos információról tájékoztatja a diák munkavállalókat a Fürge Diák iskolaszövetkezet új munkaerőpiaci kalauza, amely október elejétől lesz elérhető a szervezet honlapján.

MTI

A www.furgediak.hu oldalon bejelentkezett felhasználók az oktatási segédanyag segítségével megismerhetik a munkavégzésüknek keretet adó jogszabályi környezetet. A kalauz tartalmazza azokat az alapvető tudnivalókat, amelyek munkaviszonyuk során segítik a diákokat érdekérvényesítő képességeik erősítésében.
   

Jávor Zsófia, az országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet szóvivője szerint a piacon egyedülálló és hiánypótló összefoglalóról van szó. Bár egyelőre csak internetes formában elérhető az anyag, a fogadtatástól függően nyomtatott változat megjelentetését is tervezi a Fürge Diák.
   

Magyarország második legnagyobb iskolaszövetkezetében 2008-ban megközelítőleg húszezer diákot foglalkoztattak. Jávor Zsófia az MTI kérdésére elmondta, bár az éves összegzés még nem készült el, az idei év során valószínűleg ennél kevesebb munkavállaló dolgozik a Fürge Diák közreműködésével. Hozzátette: noha az átlagosnál több diák jelentkezett náluk - és sokkal kevésbé voltak válogatósak, mint korábban -, a gazdasági válság hatásaként kevesebb munkalehetőség adódott számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!