Belföld

2009.10.30. 05:54

Szalai Annamária: Majtényi döntése időszerű volt

Budapest - Időszerű volt, hogy lemondjon Majtényi László - reagált az ORTT-elnök lemondásának hírére Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja a Magyar Nemzetnek és a Magyar Hírlapnak.

MTI

Vásárhelyi Mária szociológus a Népszabadságnak azt mondta a lemondás alapját képező ORTT-döntésről, hogy ezzel a testületnek vége.

A Magyar Nemzet pénteki számában megjelent cikk szerint Szalai Annamária azt mondta: Majtényi gyakran kívülálló értelmiségiként viselkedett, ahelyett, hogy valóban elnökként irányította volna a testületet.
   
A Fidesz delegáltja a Magyar Hírlapnak mindemellett még azt is hozzátette: Majtényi "olykor még a saját döntésétől is elhatárolódott".
   
Majtényi László másfél év után mondott le csütörtökön tisztségéről, indoklása szerint a két országos kereskedelmi rádiófrekvencia pályázata körüli történések miatt.
   
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szerdán a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg.

A végeredményt többen bírálták, például Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az ügyben, Dávid Ibolya MDF-elnök pedig Fidesz-MSZP "nagykoalíciós osztozkodásról" beszélt és elfogadhatatlannak nevezte, hogy "pártrádiók" alakuljanak.
   
Vásárhelyi Mária szociológus a Népszabadság pénteki számában megjelent interjújában úgy fogalmazott: ezzel a döntéssel az ORTT-nek vége, "ez volt az utolsó dobásuk". A szociológus biztosra veszi, hogy az új kormány megszünteti a testületet.
   
Úgy vélte: az MSZP újra belement egy alkuba, amelyből vesztesként kerül majd ki. Szólt arról is, hogy ami történt, nem csak az MSZP, hanem a demokrácia szempontjából is káros.

Úgy fogalmazott: a két nagy párt tudatosan, együtt bomlasztja a jogállamot ezekkel az alkukkal, és mindezzel a Jobbik malmára hajtják a vizet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!