Belföld

2009.10.13. 11:55

Zenés-táncos videoklip az adózásról

Magyarországon készült el a világ első, adózásról szóló látványos zenés-táncos produkciója, az Adózene 2009.

MTI

Az egyik könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával készült zenei produkció és videoklip különböző adózási helyzeteket - munkabér, vállalkozás, EVA, offshore, revízió - jelenít meg szórakoztató módon. A szokatlan kezdeményezés célja, hogy - a tanácsadói tapasztalatokat felhasználva - a különböző adózási helyzetekhez kapcsolódó érzelmeket mutassa be zenei és vizuális eszközökkel.

A látványos és humoros videoklip első háromperces változata hétfő óta tekinthető meg a http://www.adozene.hu/ és a http://www.bdo.hu/ honlapokon.

Az elmúlt időszakban részben a gazdasági válság hatására, részben az adótörvény-módosítások okán az adózás különböző aspektusai a korábbiaknál is nagyobb közfigyelmet kaptak.

"Az Adózene 2009 megalkotásával az volt a célunk, hogy a szórakoztató zenei-képi megközelítés segítségével, az adózással kapcsolatos, általános negatív attitűdöket megváltoztatassuk" - mondta az MTI-nek kedden az ötletgazda Gerendy Zoltán, a BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég vezető partnere.

Csaknem 20 év adótanácsadói munka tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy az adózás során feszült játszmák zajlanak a résztvevő felek között - mutatott rá a hat tételből - Munkavállaló, Vállalkozó, EVA, Offshore, Revízió, Fogadalom - álló produkció ötletgazdája. "Talán ezért is mertek kevesen a témához nem szakmai szempontból hozzányúlni" - vélte.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az adózási helyzetek közel azonos érzelmi hatásokat váltanak ki az emberekből, ezek legérthetőbb bemutatására a könnyűzenét és az árnyjátékkal kombinált táncmozgást tartották a legalkalmasabbnak.

A szakember szerint az adójogszabályok itthon és külföldön is nagyon bonyolulttá váltak. "Azt gondolom, hogy egyszerűbb adójogszabályok megalkotásával az adókivető és az adófizetők is könnyebben azonosulnának az őket érintő elvárásokkal, s az emberek jobban látnák az adózáshoz való objektív hozzáállás és a közteherviselés fontosságát. A szórakoztatáson túl ez a fő üzenete az Adózene 2009 produkciónak" - mondta Gerendy Zoltán.

Az először megjelenő háromperces produkciót rövidesen egy tízperces videoklip-változat követi, amely szintén letölthető lesz az említett honlapokról. A videoklipek mellett a honlapokon elérhető lesz a dalok eredeti, teljes hosszúságú változata rövid magyarázatokkal kiegészítve. A videoklipeken túl már készülőben van az Offshore dal remix változata is DJ Dominic és Spigi Boy közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!