Belföld

2009.11.04. 10:24

A casco lecserélése is megtakarítást hozhat

Budapest - Nemcsak a kötelezőt, hanem a cascót is érdemes időről időre lecserélni, aki most köt új biztosítást, legalább 20-30 százalékot spórolhat a díjából, amely éves szinten több tízezer forintos megtakarítást jelent - írta szerdai számában a Népszabadság.

Kiss Nikolett

A lap szerint csaknem minden biztosító honorálja valamekkora kedvezménnyel, ha az autós a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) mellett cascót is köt.
   
A kötelező díjából adott, jellemzően 10 százalékos árengedmény egy drágább biztosítás mellett már önmagában is kellő ösztönzőt jelenthet, de annak is érdemes átnéznie az aktuális  kínálatot, akinek a kgfb-díja az idei 25 ezer forintos átlag közelében van - hívja fel a figyelmet a Népszabadság.   
   
A válság hatására visszaeső újautó-értékesítés az évközi casco-piacot is magával rántotta, a biztosítók pedig erre az árak jelentős csökkentésével reagáltak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!