Belföld

2009.11.09. 18:16

A vb-bronzérmes U20-as labdarúgó-válogatott elismerése Telkiben

Telki - Nagyszabású ünnepség keretében köszöntötték, és díjazták hétfőn a telki edzőközpontban az U20-as labdarúgó-válogatottat, amely alig egy hónapja bronzérmes lett az egyiptomi világbajnokságon.

MTI

A stáb valamennyi tagja, a játékosok, a szponzorok és a torna elejétől helyszínről tudósító újságírók egyaránt emlékplakettet vehettek át a magyar szövetség (MLSZ) elöljáróitól, továbbá az MLSZ elnökségének múlt csütörtöki döntése értelmében a gárda korábbi edzői, Both József és Sisa Tibor a Magyar Labdarúgásért érdemérem ezüst-, míg Egervári Sándor jelenlegi tréner a díj aranyfokozatát vehette át.
   
Scheer Sándor elnökségi tag, aki Veres Tiborral a kezdetektől személyesen szponzorálta a csapatot, átadta Koman Vladimirnek az együttes kiemelkedő teljesítményéért járó 80 millió forintos prémiumról szóló csekket, amelyből 20 millió járt a csoportgyőzelemért, s további 20-20 milliót ért a nyolcad- és negyeddöntőben, illetve a bronzmérkőzésen aratott győzelem.
   
"Azt hittem egy nullával több lesz a csekken, de ez is jó - viccelődött Koman Vladimir, aki dedikált mezt adott viszonzásul Scheernek. - Büszkék vagyunk magunkra, mert úgy érezzük, hatalmas sikert értünk el, de egy nappal se maradtunk volna tovább Egyiptomban, már nagyon vártuk, hogy hazaérkezzünk".
   
Elsőként Szepesi György köszöntötte a csapatot: az MLSZ örökös tiszteletbeli elnöke kijelentette, az 1984-es ifjúsági Európa-bajnoki cím óta nem érte ekkora öröm a magyar szurkolókat. Kiemelte, hogy számára a futball örök szerelem, s az tetszett neki különösen, hogy mindvégig látta a tüzet a futballistákban, s az utolsó percig küzdöttek, ez vezetett eredményre.
   
"A Honduras elleni nyitómeccsen elszenvedett kínos, 3-0-ás vereség után Koman Vladimir csapatkapitány azt kérte, hogy a játékosok edzők nélkül üljenek le átbeszélni a történteket. Egervári Sándortól fantasztikus pedagógiai húzás volt, hogy ehhez hozzájárult" - adta meg a siker titkát az egykori kiváló sportriporter, aki nem mulasztotta el felidézni a magyar labdarúgás legemlékezetesebb sikereit és dobogós helyezéseit.
   
Dunai Antal csapatvezető szintén úgy vélte, a megalkuvás nélküli játék vezetett sikerre, a csapat vesztett állásban is hitt magában, s a lefújás pillanatáig nem adta fel a küzdelmet.
   
"Történelmi példával élnék. A spártaiak 300 hős katonája Leonidasz vezetésével vereséget szenvedett a több tízezres perzsa seregtől, de ez a hőstett példát mutatott és erőt adott egész Spártának, amely később a négyszeres túlerőben lévő perzsákat legyőzte a döntő csatában. Az U20-as válogatott fogalom lesz, mindig pozitív példaként fogják emlegetni" - mondta Kisteleki István MLSZ-elnök.
   
Hozzátette, egy igazi csapat erőn felül tud teljesíteni, s egy ilyen kis ország is ki tud törni, mint azt ez az együttes bebizonyította. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy minden nap meg kell mutatni, hogy jó csapatot alkotnak, nem szabad megelégedni egy pillanatra sem, mert rögtön jön a következő kihívás, mint például a pénteki U21-es Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés az olaszok ellen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!