Belföld

2009.11.04. 13:14

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a vasvillával támadó kétegyházi férfi

Szeged - Két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés miatt szerdán, jogerős ítéletében azt a férfit, aki a fiával együtt vasvillával és kaszával támadt a fiú haragosára 2007-ben Kétegyházán.

MTI

A rossz viszony azért alakult ki a felek között, mert a fiú több alkalommal meglopta a sértettet, aki ezért feljelentette őt a rendőrségen.
   
A sértett 2006-ban és 2007-ben több alkalommal érte tetten a vádlott fiát, amint az az ő lucernáját dézsmálta. Ezért a rendőrségen tett bejelentést, így az ügyben szabálysértési és büntetőeljárás indult. Emiatt a férfi és fia több alkalommal megfenyegette, sértegette őt és családtagjait.
   
2007. október 14-én este pedig, amikor a sértett a feleségével kétegyházi ismerősükhöz ment látogatóba, a közelben lakó haragosai rátámadtak.

A szóváltást követően a vádlott vasvillát, a fia pedig kaszát ragadott. A sértettet megrúgták, majd miután az bemenekült az autójába, a vádlott a résnyire nyitva levő ablakon át a vasvilla nyelével ütötte őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
   
A vádlottat a bíróság jogerős ítéletében aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetéssel sújtotta, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette.
   
A férfi fiának ügyében a Békés Megyei Bíróság által kiszabott ítélet már korábban jogerőre emelkedett, ő bűnsegédként elkövetett testi sértés bűntettéért egy év - végrehajtásában két évre felfüggesztett - börtönbüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!