Belföld

2009.11.20. 03:27

Harmincmilliós siker a péti pályázattal

Pétfürdő - Harmincmillió forintot nyert a kompetencia alapú oktatásra a Horváth István Általános Iskola és a Panelkuckó Óvoda.

Szabó Péter Dániel

A Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) elnyert összegből az egy plusz öt éves projekt ideje alatt a lexikális helyett a gyakorlati tudást előtérbe helyező oktatás megvalósítása a cél. A két pétfürdői intézmény 16 pedagógusának arra is lehetősége nyílik, hogy szakmai továbbképzéseken vegyen részt.

A Panelkuckó Napközi Otthonos Óvodában, ahol hétmillió forint pályázati pénzzel gazdálkodhatnak, két csoport vesz részt a programban.

- Célunk, hogy a foglalkozásokat a tűz, víz, föld és levegő témakörök köré csoportosítva, szemléltető eszközök használatával, gyakorlatias feladatok által játszva tanuljunk az apróságokkal. A szeptember elején indult programot örömmel fogadták a szülők, szerencsére a gyerekek is örömmel fogadták az újításokat - mondta el Porogi Lajosné óvodavezető.

A Horváth István Általános Iskolában az oktatás fejlesztése mellett a pedagógusok továbbképzésére helyezik a hangsúlyt.

- Egy év alatt a 60-120 órás kurzusokon közel 50-féle oklevél megszerzésére nyílik lehetősége a programban részt vállaló kollégáknak. Hat tanulócsoportban vezettük be egyébként a kompetencia alapú oktatást, első és második osztályban a matematikát és szövegértést, ötödik-hetedik osztályban az angolt tanulják az új módszerrel a diákok, míg a negyedikesek a szociális és életviteli kompetencia nevű órákon vehetnek majd részt - hangsúlyozta kérdésünkre Kőmives Judit igazgatóhelyettes. A program részleteiről a szeptemberi projektindító napon már beszámoltak a szülőknek és pedagógusoknak. Egymásra épít a két intézmény, jegyezte meg Porogi Lajosné, a pályázati siker révén egyfajta folytonosság jöhet létre a pétfürdői alapfokú oktatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!