Belföld

2009.11.19. 13:06

Kozák János: A Jobbik feloszlatását kezdeményezi az OCÖ

Budapest - A Jobbik feloszlatását kezdeményezi és társadalmi összefogást sürget az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a sajóbábonyi, és az ország más településein is tapasztalható cigányellenes megnyilvánulások miatt - mondta a roma szervezet elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

Kozák János azt mondta: a cigányság jogainak érvényesítése érdekben a "cigányság megszüntetésére, megsemmisítésére létrejött" Jobbik feloszlatását kívánják elérni, ezért soron kívüli egyezetést kezdeményeznek a parlamenti pártok vezetőivel, a kormányfővel, az igazságügyi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszterrel. Hozzátette: ha a tárgyalás nem vezet eredményre, nemzetközi fórumokhoz fordulnak.
   
Az OCÖ elnökhelyettese úgy fogalmazott: a kialakult polgárháborús helyzet kezelése érdekében összefogásra szólítják fel a cigányokat és nem cigányokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!