Belföld

2009.11.30. 03:27

Lobog az adventi tűz - A polgármester is dalra fakadt

Címkék#advent

Veszprém - Tűzgyújtással kezdődött az Illatos advent programsorozata szombaton az Óváros téren. A műsor a városháza aulájában kézműves játszóházzal folytatódott.

Mátyus Tamás

Az Óváros téren felállított faházikókban már kora délután kürtőskaláccsal, forralt borral és meleg teával várták a vendégeket szombaton, négy órakor pedig fellobbantak az ünnepi tűz lángjai a polgármesteri hivatal előtt. Jászolt és állatsimogatót is berendeztek.

A veszprémi Óváros téren a hétvégén megnyílt állatsimogatót a Kittenberger Kálmán Vadasparknak köszönhetik a gyerekek. Az aulában a Deák Ferenc és a Simonyi Zsigmond Általános Iskola műsora után Dvorák Gábor pantomimművész interaktív dramatikus játékkal szórakoztatta a közönséget. Vasárnap a Magyar Honvédség Légierő Zenekar adott koncertet Katona János alezredes vezetésével, melyben ismert személyiségek, többek közt Debreczenyi János polgármester, Márfi Gyula érsek is közreműködtek.

Előadásuk után meggyújtották az első adventi gyertyát, melyet a veszprémi érsek mellett Oláh Emil református esperes is megáldott. A műsorok aztán Sebestyén István énekes mesemondó előadásával és a Csörgősipka Gyermekszínház mesejátékával folytatódtak. A programok ideje alatt mindkét nap kézműves játszóházban készíthettek ajándékokat kicsik és nagyok. Karácsonyig minden hétvégén szombaton és vasárnap 15 órától várják az érdeklődőket családi és gyermekprogramokkal egészen késő estig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!