Belföld

2009.11.18. 08:13

Megtalálták az eltűnt tornanádaskai gyerekeket

Miskolc - Sikerült megtalálni és beazonosítani a kedden eltűnt tornanádaskai gyerekek pontos helyét a rendőrségnek, miután beszéltek velük mobiltelefonon; az öt fiú egy magyarországi határkőnél várja a keresésükre indultakat.

MTI

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: megvannak a gyermekek, éppen feléjük tartanak a rendőrök. Sikerült velük felvenni a kapcsolatot mobiltelefonon, kétszer is beszéltek.

A gyermekek elmondták, találtak egy Magyarországot jelölő határkövet, beolvasták ennek számát, így sikerült feltérképezni a pontos helyüket. Már elindultak feléjük, így hamarosan visszatérhetnek a tornanádaskai speciális iskolába és diákotthonba.

Tornanádaska határ menti település, hegygerinc veszi körül, amely átnyúlik Szlovákiába.

A 14-17 éves fiúk, akik közül kettő közepesen, három pedig enyhén fogyatékos, gombát szedni mentek az erdőbe, de kedden délután nem tértek vissza a tanintézménybe. Azóta keresték őket tűzoltók, rendőrök, erdészek. A kutatást szerdára virradóra, néhány órára a nagyon ködös idő és a csúszos talaj miatt felfüggesztették, de hajnalban újraindították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!