Belföld

2009.11.11. 21:54

November 16-ig lehet fizetni a papír kétszázasokkal

Budapest - Kevesebb mint egy hétig, november 16-áig lehet még fizetni a papír kétszázasokkal - közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón.

MTI

Szollár Domokos közölte: a papír kétszázasokat a Magyar Nemzeti Banknál, a postán és egyes bankfiókokban viszont még húsz éven át, egészen 2029. november 16-áig át lehet beváltani.
   
Emlékeztetett arra, a papírpénz bevonására azért volt szükség, mert a gyakori használat miatt hamar tönkrement, pótlása pedig sokba került. Ezt a problémát küszöböli ki a jóval tartósabb fém kétszázas kibocsátása, amellyel az ország jelentős költségmegtakarítást ér el - tette hozzá.
   
Tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Bank a bevont papír kétszázasokból mintegy negyven tonna bankjegybrikettet készít, amit - a többi elhasználódott, megrongálódott bankjeggyel együtt - jótékony célra ajánlottak fel. Idén télen a Miskolci Autista Alapítvány, a csurgói kistérségben működő Megoldás Alapítvány és a gyulai Segítő Kezek Idősek Otthona fűthet a megsemmisített papírpénzekkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!