Belföld

2009.11.03. 13:54

Regionális frekvenciát szerezne a Danubius

Budapest - A Danubius Rádió tulajdonosai vizsgálják annak lehetőségét, hogy regionális frekvenciákon működjön tovább országos jogosultságának elvesztése után az adó - tudta meg Földes Ádám vezérigazgatótól kedden az MTI.

MTI

Azon kívül, hogy "nem zárkóznak el" ettől a megoldástól, Földes Ádám részleteket nem kívánt közölni; arról, hogy - a másik országos koncessziót elvesztő - Sláger Rádióhoz hasonlóan perre mennek-e a médiahatóság előző heti döntése miatt, annyit közölt: részleteket egy-másfél hét múlva hoznak nyilvánosságra.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) múlt szerdán, a Fidesz, a KDNP és az MSZP által delegált tagok voksával határozott a két országos kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási jogosultságának odaítéléséről; a döntést egyhangúlag hozták meg.    A kisebbik vételkörzetű, a lakosság 67 százalékát elérő - november 18-áig a Danubius Rádió által használt - jogosultságot az Advenio Zrt., a nagyobbik, 81 százalékos lefedettséget biztosító, most a Sláger Rádió adását továbbító hullámsávot pedig az FM1 konzorcium nyerte el hét évre.

Az új adók elindulása után országos jogosultsága elvesztésével sem a Slágernek, sem a Danubiusnak nem kell megfelelnie azon médiatörvényi kitételnek, amely tiltja, hogy további frekvenciát szerezzenek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!