Belföld

2009.11.20. 20:58

Roxy: ha nem a Slágerrel, akkor annak egykori stábjával tárgyalnak

Budapest - Az egykori Sláger csapatával keresi az együttműködés lehetőségét a Roxy Rádió - közölte a főváros körzetében fogható adó ügyvezetője pénteken az MTI-vel, miután az egykori országos médium amerikai tulajdonosai bejelentették, hogy távoznak a magyar piacról.

MTI

Alexander Skvortsev - aki az Emmis-csoport döntéséről annyi mondott, sajnálja, hogy így határozott az amerikai médiacég - azt közölte: várhatóan már a jövő hét elején találkoznak az egykori slágeresekkel, hogy megvizsgálják, miben tudnak együttműködni.    

Pénteken közölte az itteni cég első embere az MTI-vel, hogy kivonul Magyarországról a korábbi Sláger Rádiót működtető társaság amerikai tulajdonosa; megállapodás-közeli állapotban voltak arról, hogy a Roxy Rádió frekvenciáján adjanak műsort, amikor az Emmis-csoport bejelentette a kivonulást a magyar piacról - mondta Heal Edina, a Sláger Rádió Zrt. vezérigazgatója.        

A Sláger Rádió 12 év után, szerda éjfélkor távozott  hazai éterből, miután az econet-csoporthoz tartozó FM1 Konzorcium nyerte el a nagyobbik vételkörzetű, potenciálisan a lakosság 81 százalékát elérő országos kereskedelmi rádiós frekvenciát.    

Az október 28-i - mindkét korábbi koncesszió-birtokos által bíróságon megtámadott - ORTT-határozat a következő hét évre osztotta ki a két műsorszolgáltatási jogosultságot.    

Már a döntés utáni napokban több médiainformáció jelent meg arról, hogy a Sláger és a Danubius rádiók tulajdonosai keresnek olyan fővárosi frekvenciát vagy rádióhálózatot, amelyen tovább sugározhatnának.    

A Slágerrel hírbe hozott Rádió1 és a Roxy a múlt héten még cáfolta, hogy tárgyalnának, a Pont FM pár napja azt közölte, több vasat tartanak a tűzben, de a "legkevésbé" a Slágerrel tárgyalnak.    

Pénteken megjelent nyilatkozatában Alexander Skvortsev, a Roxy-t működtető társaság ügyvezetője arról beszélt az MTI-nek: a múlt héten megkereste őket a Sláger menedzsmentje, és egyeztetésekbe kezdtek a kooperációról; arról volt szó,  hogy a Sláger neve és műsora jelenne meg a Roxy frekvenciáján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!