Belföld

2009.11.16. 10:46

Sajóbábony - Fokozott rendőri jelenlét

Sajóbábony - Több helyen biztonsági pontokat állított fel a rendőrség a Borsod megyei Sajóbábonyban; a város bevezető szakaszán és belterületén is rendőrök figyelnek a közrendre - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

MTI

A helyi városháza előtt hétfő délelőtt többen gyülekeztek. Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere szerint azért, mert korábban egyeztetett helyi lakosokkal, valamint Bencs Gáborral, a Jobbik helyi vezetőjével. Az egyeztetésen megbeszélték azokat a félreértéseket, amelyek előidézték a vasárnapi atrocitást - mondta.

Hozzátette: a roma képviselők, vezetők ígéretet tettek arra, hogy igyekeznek meggyőzni a helyieket, nincs olyan veszély, amelytől tartaniuk kellene, ha azonban ők okoznak rendbontást, szembekerülnek a törvénnyel.

A polgármester azt is közölte: feladatuk a következő időszakban, hogy kialakítsák a helyi városőrséget, amelyhez hasonló Miskolc-Lyukóvölgyben már működik.

Megjegyezte: az elmúlt fél évben nem volt komolyabb feszültség a településen, bár előfordultak lopások, rablások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!