Belföld

2009.11.20. 17:22

Szegedi Csanád: minden jobbikos álljon ki a Gárdáért!

Csorna - Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke a csornai időközi országgyűlési választás elé időzített kampánybeszédében pénteken arra szólította fel a Jobbik tagságát, hogy az Új Magyar Gárda tagjaival a gárda egyenruháját hordva vállaljanak szolidaritást.

MTI

A párt alelnöke és egyben európai parlamenti (EP) képviselője a csornai városháza előtti parkban tartott kampányrendezvényen mondott beszédet, amelyen a Jobbik egy adventi kettős keresztet is felállított.
   
"Ha a fehér ingtől és a fekete nadrágtól rettegnek a magyargyűlölők, akkor 2010 áprilisáig be kell tiltani az összes néptánctalálkozót" - mondta Szegedi Csanád arra reagálva, hogy november 26-tól bűncselekménynek számít a gárda egyenruhájának viselése, s egyúttal felszólította a Jobbik tagjait, hogy szolidaritásból hordják a betiltott egyenruhát, mint a nemzeti ellenállás jelképét.
   
A rendezvényen 10 fővel, egyenruhában sorakozott fel az Új Magyar Gárda Wass Albert zászlóalja, a rendezvényen rendbontás nem történt. A gyülekezést figyelő néhány rendőr nem lépett fel a gárdisták ellen.
   
A rendezvényen a Jobbik alelnöke és Takács Krisztián, a párt csornai országgyűlési képviselő-jelöltje, mintegy 100 érdeklődő előtt beszélt.
   
A Jobbik alelnöke szerint a parlamenti pártok mindegyike "hisztérikusan" reagált a nemzeti oldal megerősödésére. Mint elmondta: szerinte ennek a jele az is, hogy a sajóbábonyi "magyarellenes cigánytámadásra" nem a közbiztonság növelésével, hanem a nemzeti erők betiltásával kívánnak válaszolni.
   
A Győr-Moson-Sopron megye 5. számú egyéni választókerületében vasárnap reggel 6 órától este 19 óráig adhatják le szavazatukat a választópolgárok Csornán, és annak környékéhez tartozó települések szavazóköreiben. A második fordulóra azért van szükség az ötven települést magában foglaló választókerületben, mert az elsőben a választásra jogosultak mindössze 21,75 százaléka járult az urnákhoz, az érvényes szavazáshoz szükséges 50 százalék plusz 1 fő helyett.
   
Az első fordulóban az öt induló közül Gyopáros Alpár, a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg a szavazatok mintegy 73 százalékát. Második helyen a Takács Krisztián, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltje végzett, 13 százalékkal. Az MSZP jelöltje, Balogh Csaba 8 százalékkal a harmadik lett. A másik két jelölt, a Seres Mária vezette Civil Mozgalom által indított Demjén Mihályné 4, míg a MIÉP jelöltje, Molnár Tivadar 2 százalékot szerzett.
   
Győr-Moson-Sopron megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartanak időközi választást, mert a fideszes Áder János, a térség parlamenti képviselője mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson.
   
A második forduló akkor lesz érvényes és eredményes, ha a választókerület választópolgárainak több mint egynegyede elmegy szavazni. Képviselő az lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!