Belföld

2009.12.07. 03:28

Balatonkenese: Két induló lesz a választáson

Balatonkenese - Ketten indulnak a polgármesteri posztért, harmincheten pedig képviselői helyekért a december végi időközi önkormányzati választáson.

Halmos György

Wolf Viktória, a helyi választási iroda vezetője elmondta: a tizenkét képviselői helyre a szombat délutáni határidőig harminchét jelölés érkezett, a városvezetői posztért pedig az előző polgármester Sörédi Györgyné, valamint Vatics Erzsébet adta be a megfelelő számú ajánlószelvényt.

A városban december 28-án tartanak időközi önkormányzati képviselő-és polgármester-választást, miután szeptember végén rendkívüli ülésen a testület hét tagja a feloszlásról döntött, a megismételt ülésen pedig megerősítették ezt.

A módosított választói névjegyzék december 26-án 16 óráig tekinthető meg a polgármesteri hivatalban. A választási bizottságok megbízott tagjait a választókerületben jelöltet állító jelölőszervezet, illetőleg a független jelölt legkésőbb december 19-én 16 óráig jelentheti be a választási bizottság elnökénél. A választási kampány december 26-án éjfélig, a kampánycsend december 28-án 19 óráig tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!