Belföld

2009.12.29. 19:38

Rosszul működnek az új rendőrségi traffipaxok

Rosszul működnek az új rendőrségi traffipaxok, gyakran téved az 50 új készülék az eljárás elindításához szükséges adatokban - közölte kedden az MTV Híradója.

Kiss Nikolett

A Híradó értesülései szerint az új traffipaxokról - amelyektől a rendőrség minden eddiginél hatékonyabb fellépést remélt a gyorshajtók ellen - a próbaüzem alatt kiderült, hogy a berendezések műholdas helymeghatározó rendszere olykor téves adatot rögzít, és az eljárás megindításához szükséges adatok sem mindig jelennek meg a műszer kijelzőjén. 

Az új traffipaxok darabja négy és fél millió forintba kerül, a rendőrség ötven ilyen készüléket vásárolt. 

Az új, éjjel is látó lézeres sebességmérő berendezésnek elvben rögzítini kell a jármű rendszámát, a gyorshajtás pontos idejét és a helyszín koordinátáit. A műszert az ország több megyéjében, egyidőben tesztelik a rendőrök. A Híradó értesülései szerint a próbaüzem alatt előfordult, hogy a műszer "bizonyításra alkalmatlan" adatokat rögzített. 

A Híradó szerint volt, hogy a műholdas helymeghatározó rendszer téves adatot mért, és olyan is előfordult, hogy az eljárás megindításához szükséges adatok nem jelentek meg a műszer kijelzőjén. A rendőrök szerint az új traffipax hibái javíthatók, a próbaüzemet pedig nem állítják le. A berendezéseket a jövőben használó rendőrök képzése is folytatódik. 

A próbaüzem alatt jelentkező hiányosságokat az ORFK már jelezte a gyártónak, és a cég ígéretet tett a hibák kijavítására - közölte a Híradó, hozzátéve, hogy a kft. vezetői a nyilvánosság előtti nyilatkozatot nem vállalták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!