Belföld

2009.12.07. 03:26

Szorítunk Patrikért

Ajka - Az ötéves Hacher Patrik november közepén kapott új májat egy németországi klinikán. A kisfiú egyre jobban van, de lassan halad a felépülés, sok nehézséggel kell még megküzdenie.

Tóth B. Zsuzsa

Orvosai szerint természetes, ami a napokban történt, hogy a szervezet kilökné az új májat, ha hagynák. Szteroidokat kap a kisfiú, aki még fájlalja hasán a műtéti sebet és egyelőre nincs kedve beszélgetni szüleivel sem.

Dr. Kovácsné Mozsolics Melinda pszichológus szerint ez bizonyos szempontból természetes.

- Teljes diagnosztika hiányában ugyan nem tudhatjuk, hogy mi zajlik le a kis fejében. Azonban a betegség korlátozza az életét, nem úgy telnek a hétköznapjai, mint egy átlagos ötéves gyermeknek. Ilyen- kor felléphetnek viselkedési zavarok, túlmozgékonyság, a sok tiltás miatti lázadás.

De az ellenkezője, befelé fordulás is lehetséges például a rengeteg vérvétel és beavatkozás miatt. Mindenkitől elszigetelten gyógyul, csak a szülei lehetnek vele. Leginkább talán saját korosztálya hiányát szenvedi meg, iszonyú nehéz helyzetben van, ez bizonyos. A klinika szakorvosának a segítségére szükség lehet a jövőben.

De azt is tudni kell, hogy a gyerekek a súlyos problémákon is képesek átlendülni, hiszen bennük van a fejlődés képessége - nyilatkozta biztatóan a pszichológus. Mi pedig reménykedjünk tovább, és gyűjtsük az adományokat, hogy karácsonykor minél nagyobb meglepetést szerezhessünk a nehéz körülmények között élő családnak. A lapunk által kezdeményezett gyűjtés összege jelenleg - a Napló 300 ezer forintjával együtt - csaknem egymillió forint.

Várjuk a további felajánlásokat

A Pannon Lapok Társasága és lapunk felajánlásaként 300 ezer forint összeggel nyitottunk néhány napja bankszámlát Patrik megsegítésére. Nagy örömünkre azóta már több százezer forint adomány érkezett. Arra kérjük olvasóinkat, önök is támogassák a Hacher családot!

Olvasóink felajánlásait a következő bankszámlaszámra várjuk: Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. - OTP Bank Nyrt. 11748007-20097158-00000000

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!