Belföld

2010.07.05. 11:34

A rendőrség nem talált lövésekre utaló nyomokat Olaszliszkán

Olaszliszka - Nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, körülményeket a rendőrök a Borsod megyei Olaszliszkán annak az ingatlannak és környékének a tüzetes átvizsgálása során, ahonnan hétfő hajnalban azt a bejelentést kapták, hogy rálőttek a házra - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

MTI

A rendőrségi közlés szerint hétfőre virradóra, reggel fél öt után öt perccel érkezett a bejelentés: egy olaszliszkai asszony telefonált a sárospataki rendőrség ügyeletére azzal, hogy három nagy durranást hallott. 

A bejelentő úgy fogalmazott: fél három, három óra között hallott először egy nagy durranást, s először azt hitte, álmodik, de a durranás hamarosan megismétlődött, majd pár perc után egy harmadik is hallatszott. Elmondása szerint nem mert kimenni a lakásból. Kilencéves gyermeke azt mondta: a durranások egyformák voltak, ahhoz hasonlítottak, mint amikor "a motort indítják és durran".

A szomszédokat, a közelben lakókat a rendőrök ébresztették fel, volt, aki csak öt perc kopogtatás után nyitotta ki az ajtót; ők semmit sem hallottak. Egyikük elmondása szerint biztosan meghallotta volna a lövéseket, mert a Bodrog túloldalán zajló vadászat lövéseit is meg szokták hallani.

A rendőrség hangsúlyozta: bűncselekményre utaló jeleket, nyomokat nem találtak, lövést, keréknyomot és lábnyomot sem.

A település kisebbségi önkormányzatának vezetője hétfőn azt közölte az MTI-vel: ismeretlenek három lövést adtak le vasárnap éjszaka Olaszliszka egyik romák lakta házára, de senki sem sérült meg; arra a házra tüzeltek, amely a négy évvel ezelőtt történt gyilkosság helyszínének közelében felállított emlékművel szemben áll.

Fercsák László közlése szerint a házban lakó nő a lövéseket meghallva "legurította" alvó gyermekeit az ágyról, majd az ágy alá rejtette őket. A kisebbségi vezető azt mondta: a ház utca felőli oldalán három "golyó ütötte lyukat" fedeztek fel, és hétfő reggel értesítették a rendőrséget.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!