Belföld

2010.07.22. 12:57

Az LMP ötpárti egyeztetést kezdeményez a pénzügyi tárgyalások ügyében

Budapest - A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió (EU) által biztosított pénzügyi tárgyalásokkal összefüggésben ötpárti egyeztetést kezdeményez a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakcióvezetője a többi frakció vezetőjének címzett nyílt levélben.

MTI

Schiffer András a csütörtökön az MTI-hez is eljutatott dokumentumban azzal indokolja a kezdeményezést, hogy pártja frakciójának az a meggyőződése, Magyarország akkor képes hatékonyan érvényesíteni érdekeit az IMF és az EU által biztosított pénzügyi segítségnyújtással összefüggő tárgyalásokon, ha a tárgyalási stratégia olyan alapokon nyugszik, amelyeket valamennyi parlamenti erő egyetértése, így nemzeti konszenzus övez.

Az ellenzéki politikus ezért kezdeményezi, hogy a kormány és valamennyi országgyűlési frakció képviselői haladéktalanul tartsanak egyeztetést a parlamenti pártok közvetlen tájékoztatása és egy nemzeti tárgyalási stratégia kialakítása érdekében.

Schiffer András hétfőn jelentette be, hogy az LMP az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások nyomán kialakult helyzet miatt azt kéri a miniszterelnöktől, kezdeményezzen ötpárti egyeztetést. Az LMP frakcióvezetője azt mondta, ezen az egyeztetésen azt javasolnák, hogy a parlamenti erők lehetőleg közösen jelöljenek ki egy nemzeti főtárgyalót. Hozzátette, hogy a tárgyalásokon képviselt álláspont ügyében pedig valamilyen nemzeti minimumban kellene megállapodni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!