Belföld

2010.07.28. 07:37

Hackerképzés indul a nemzetvédelmi egyetemen

Budapest - Szeptembertől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) oktatási tematikájában is szerepelni fog az "etikus hackerképzés" - tájékoztatta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője szerdán az MTI-t.

MTI

Az etikus hekkelést az egyetem tiszti és polgári hallgatói egyaránt tanulhatják, és letehetik az ehhez kapcsolódó nemzetközileg elismert "Certified Ethical Hacker" vizsgát. A képzéssel kapcsolatos feladatokat az egyetem részéről a ZMNE Bolyai János Katonai Műszaki Kara végzi.

Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője a közleményben kifejezte: nagy örömükre szolgál, hogy az egyetemek is felismerték az etikus hackerképzés fontosságát, s hogy beindulhat egy sokkal szélesebb körű, a vállalati képzéseken túlmutató biztonsági képzés. A Budapesti Műszaki Egyetem és a ZMNE után pedig további intézmények jelentkezését várják, ahol a biztonság kiemelt képzési terület - tette hozzá.

A képzés indításával kapcsolatban a nemzetvédelmi egyetem egyik dékánja, Sipos Jenő a közlemény szerint úgy nyilatkozott, hogy "a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem számára ez az együttműködés alapvető fontosságú, hiszen az etikus hekkelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába".

Véleménye szerint ezen ismeretekkel kiegészülve képzéseikről elmondható lesz, hogy nem csupán a hagyományos, de a XXI. század fenyegetéseire is választ adnak. A legfejlettebb technológiai ismeretek oktatása pedig hallgatóik további pályafutása szempontjából fontos, akár állami, akár civil területen helyezkednek majd el.

A közleményben arra is kitértek, hogy a nemzetvédelmi egyetem és a NetAcademia a jövő év folyamán még további szakterületi képzés indítását is tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!