Belföld

2010.07.15. 05:18

Minden bíróság zárva Budapesten

Budapest - Csütörtökön van a bíróságok napja, ez munkaszüneti nap az igazságügyi alkalmazottak számára, Budapesten minden bíróság zárva tart - közölte a Fővárosi Bíróság (FB).

MTI

Péntektől ítélkezési szünet lesz a Fővárosi Bíróságon augusztus 19-ig, a cégbíróság kezelőirodája a szünet alatt is változatlan nyitva tartással működik.
   
A nyári ítélkezési szünetben a bíróságok a soron kívüli ügyek intézéséhez szükséges ügyeleti, készenléti szolgálatot tartanak - tartalmazza a közlemény. A szünet ideje alatt a félfogadás változatlan, a kezelőirodák azonban minden ügyszakban csökkentett létszámmal végzik munkájukat.
   
Az ítélkezési szünetben a kerületi bíróságokon és a Fővárosi Bíróságon is minden ügyszakban bírói ügyeletet tartanak. Az FB épületében működő Információs Szolgálat ez idő alatt zárva tart. A Fővárosi Bíróság Cégbíróságának cégirodája és kezelőirodája ugyanakkor az ítélkezési szünet alatt is változatlan nyitva tartással fogadja az ügyfeleket.
   
A Fővárosi Bíróság sajtótitkársága közölte azt is, hogy július 15-e, a bíróságok napja munkaszüneti nap, Budapesten minden bíróság zárva lesz és az irodák sem tartanak ügyeletet. Így gyakorlatilag a bírósági ítélkező munka július 14-én zárul, és augusztus 23-án kezdődik újra.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!