Belföld

2010.08.23. 19:17

A Borsod megyei Alacskáról származott Pappné Ábrahám Judit

Sajószentpéter, Alacska, Kazincbarcika - A Borsod megyei Alacskáról származott a hétfői afganisztáni támadásban 32 évesen elhunyt Pappné Ábrahám Judit.

MTI

A kistelepülés Sajószentpétertől mintegy öt és fél kilométerre található. A katonanő - ötvenes éveiben járó - szülei szintén alacskaiak, a Borsod megyei faluban élnek.

Pappné Ábrahám Judit Alacskáról a sajószentpéteri akkor még 4-es számú általános iskolaként ismert oktatási intézménybe járt, ma Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

Középiskolai tanulmányait a kazincbarcikai Irínyi János Szakközépiskolában végezte, volt osztályfőnöke az MTI-nek hétfő este azt mondta: mozgékony, életvidám, jókedvű diák volt. 

1997-ben érettségizett közgazdasági szakmacsoportban, részt vett a 10 éves érettségi találkozón, ott büszkén mutatta esküvői képeit és a katonaéletről készült fotókat. Akkor arról is beszámolt, nem okozott problémát a katonaságnál, hogy nő, a kiképzések sem jelentettek gondot számára. Nagyon szerette a munkáját.    

Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti. 

A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint egy magyar katona életét vesztette az afganisztáni Baglán tartományban, amikor támadás érte a magyar konvojt hétfő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!