Belföld

2010.08.06. 13:56

Kocsi feltörés, betörés, lopás - Harminc balhé két fiú számláján

Pécs - Mintegy harminc bűncselekményt követett el az elmúlt negyedévben Pécsett a gyanú szerint az a két huszonéves fiatalember, akiket a napokban vett őrizetbe a rendőrség. Még egy adománygömböt is kifosztottak.

MTI

Murai Ágnes, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 22 és a 23 éves fiatalember közösen és külön is "dolgozott". Még májusban kifosztottak öt virágárus pavilont és feltörtek legalább tíz gépkocsit.

Bár büntetőeljárás folyt ellenük, szabadlábon védekezve folytathatták a bűncselekmény-sorozatot. A nyár folyamán további hat gépkocsit törtek fel, emellett egyikük ékszert lopott az édesanyjától, társa pedig több százezer forint értékű nyakláncot emelt el egy zálogházból.

Az egyikük "számlájára" még fél tucat bolti lopás is írható, a véradó állomáson elhelyezett adománygömböt azonban szintén együtt fosztották ki, nagy felháborodást keltve ezzel az állomás dolgozói és az adományozók körében.

Az elkövetőket a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!