Belföld

2010.08.24. 09:08

Motorosok fosztottak ki egy ékszerboltot Szombathelyen

Szombathely - Mintha akciófilmet forgattak volna hétfő este kilenc körül a szombathelyi Fő téren: két motoros, nem törődve a járókelőkkel és tanúkkal, kifosztotta az egyik ékszerbolt kirakatát, miután fejszével betörték az üveget. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora zsákmányra tettek szert - közölte a Vas Népe.

Napló Online

A Fő tér keleti végén, a két egymás mellett lévő ékszerbolt közül a Savaria tér felé eső üzlet esett áldozatul egy látványos bűnténynek hétfő este kilenc óra körül. Két férfi hajtott motoron a bolthoz, egyikük leszállt, valamilyen tárggyal - a szemtanúk fejszét láttak - bezúzta a kirakatot, az ott lévő ékszereket összeszedte és elrakta, majd a páros elhajtott a helyszínről.

Mindez nagyon rövid idő alatt játszódott le, a Fő tér egyáltalán nem volt kihalt, ráadásul a McDonald's bejárata tíz-húsz méterre lehet az üzlettől, annak teraszán és a környező padokon álatlában még este is sokan üldögélnek.

A Vas Népe munkatársai megszólaltatták az egyik szemtanút, aki hangos csattanásra és a riasztó  hangjára figyelt fel. Ahogy felnézett, azt látta, hogy egy nagy motorkerékpár áll a bolt előtt, ketten ülnek rajtak. Az utas leszállt a gépről, benyúlt a kirakatba, és egy hátizsákba pakolta a zsákmányt. A megszólaló szerint talán egy percig tartott az egész, a két támadó a téren lévők szeme láttára hajtotta végre az akciót. A végig bukósisakot viselő tolvajok végül a Fő térről a Ferences templom felé távoztak. Más, egyelőre hivatalosan meg nem erősített információk szerint a motoron külföldi (osztrák) rendszám volt. Szintén nem hivatalos hírek szerint fekete Suzukival érkezett a két fosztogató.

További részletek a Vas Népe oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!