Belföld

2010.08.10. 13:13

Schiffer: az LMP a konstruktív ellenzékiséget képviseli a parlamentben

Budapest - Schiffer András szerint az LMP eddigi parlamenti működését a kemény, de konstruktív ellenzéki politika jellemezte.

MTI

A Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője a számok tükrében értékelte a parlamenti ciklusból eddig eltelt időt egy keddi háttérbeszélgetésen, ismertetése alapján - egy főre lebontva - ők nyújtották be a legtöbb módosító javaslatot az előterjesztésekhez.

A 16 fős LMP-frakció 202 módosító indítványa közül 12-őt fogadott be a Ház, 8-at pedig részben, vagy egészében átemeltek elfogadott javaslatba. Az LMP-s képviselők módosító indítványai közül egyébként kettőt szocialista politikussal közösen jegyeztek. 

Schiffer András hozzátette, hogy a képviselőcsoportjuk hét törvény- és három határozati javaslata alapján számított, egy képviselőre jutó arányszám a legmagasabb az ellenzéki frakciók között.

A frakcióvezető az újságírók rendelkezésére bocsátotta azt a füzetet, amely összegzi az LMP "első lépéseit" a parlamentben. Ebben kezdeményezéseik mellett szerepel az is, hogy a párt 18 alkalommal szólalt fel napirend előtt és háromszor napirend után, képviselői hét kérdést és négy azonnali kérdést tettek fel, illetve 14 interpellációjuk hangzott el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!