Belföld

2010.08.03. 10:54

Schmitt Pál fejezze be a hivatalnokok indoklás nélküli kirúgását!

Budapest - Arra szólította fel az MSZP a kormányt és Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnököt, hogy fejezze be a szakemberek, hivatalnokok "koncepciószerű, indoklás nélküli kirúgását".

MTI

A szocialista párt mindezt azután közölte, hogy hétfőn Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője az MTI-nek megerősítette az InfoRádió azon értesülését, amely szerint a pénteken hivatalba lépő Schmitt Pál a több mint ötvenfős hivatal hat munkatársát tartaná meg.

Kiss Norbert, az elnöki hivatal jövendő társadalmi és kommunikációs hivatalvezetője közölte, a változtatásokra azért van szükség, mert a hivatal más struktúrában fog tevékenykedni.

Az MSZP az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében a személycseréket úgy értékelte, hogy a szakmaiság távozik a hivatalból. "Úgy tűnik, Schmitt – hasonlóan a pártjához és különösen Orbán Viktorhoz - fél a szakértőktől" - vélekedtek.

A szocialisták úgy látják, "az emberek emberének" nincs szüksége azokra a szakmailag kifogástalan szakemberekre, akik támogatták a köztársasági elnököt munkájában, és inkább olyan emberekkel akarja feltölteni stábját, "akikkel saját semmittevésének megfelelően erősíti a köztársasági elnöki pozíció leértékelődését".

Az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt és Schmitt Pált, hogy fejezze be a szakemberek, hivatalnokok "koncepciószerű, indoklás nélküli kirúgását".

Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét június 29-én választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt. Schmitt Pál augusztus hatodikán lép hivatalába ünnepélyes keretek között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!