Belföld

2010.10.04. 05:27

Cozma-ügy - Tanúk meghallgatásával folytatódik a büntetőper

Tanúk meghallgatásával folytatódik ma a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak büntetőpere a Veszprém Megyei Bíróságon. Az ügyészség az ügyben 348 tanú meghallgatását indítványozta.

MTI

Az emberöléssel összefüggésben vádolt hét ember ügyének tárgyalása szeptember 13-án kezdődött meg. Több napon át tartott a vádlottak meghallgatása, illetve a szeptemberi utolsó tárgyalási napon - 16-án - a bíróság megnézte és elemezte a veszprémi Patrióta lokál tánchelyisége videokameráinak felvételeit.

Az ügyészség a Cozma-ügyben három embert vádol - mint társtetteseket - emberöléssel: Raffael Sándor sárbogárdi, Németh Győző budapesti és Sztojka Iván enyingi lakost. Mindhármukat egy rendbeli, életveszélyt, illetőleg maradandó testi fogyatékosságot okozó testi sértéssel is vádolják. A negyed- és az ötödrendű vádlottat, Pál Gábor budapesti és Bihari Csaba zalaegerszegi lakost egy rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt állították bíróság elé. A további két vádlottat, Gergely Péternét és Antalik Lászlót emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolják, mivel a gyilkosság után ők segítették Raffael Sándor és Németh Győző külföldre távozását.

A vádlottak közül Raffael Sándor, Németh Győző, Sztojka Iván és Bihari Csaba nem tett vallomást a bíróság előtt, így a tanácsvezető bíró a nyomozati (rendőrségi) vallomásukat olvasta fel a tárgyaláson. Pál Gábor tett vallomást, s az egyértelműen terhelő volt Raffaelre és Némethre. Vallomást tett Gergely Péterné és Antalik László is.

A vádlottak meghallgatási eljárásának befejeztével most a bíróság a tanúk meghallgatását kezdi el, illetőleg ezzel folytatódik az ügy tárgyalása.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát  Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!