Belföld

2010.10.26. 13:48

Internet Hungary - Hiányzik a szabályozás

Siófok - Készül az ország hosszú távú infokommunikációs stratégiája, de csak akkor lehet értelme egy ilyen anyagnak, ha gyakorlati haszna is lesz.

Győrffy Árpád

Ehhez ismerni kell a költségvetési forrásokat, át kell rendezni a Széchenyi-terv forrásait, hogy megfelelő támogatásokat tudjanak biztosítani, mondta többek között nyitó előadásában Fellegi Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője az Internet Hungary konferencia nyitó előadásában. A miniszter a következő időszak legfontosabb teendői közé az állami rendszerek üzemeltetésébe bevont magáncégek kapcsán a nemzeti adatvagyon védelmét, a nemzetbiztonsági kockázatok felszámolását, a kiszervezett állami feladatok visszaemelését, a pénzügyi kiszolgáltatottság megszüntetését és az informatikai beszerzéseket eluraló korrupció teljes visszaszorítását sorolta.

A szerdán záruló konferencia előadásai, kerekasztal beszélgetései többek között az internet használat illetve a tartalmak szabályozási lehetőségeivel, a gyermekek és a szerzői jogok hatékonyabb védelmével, a közösségi oldalakkal kapcsolatos biztonsági kérdésekkel, a hirdetési piac és a technikai lehetőségek átalakulásával foglalkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!