Belföld

2010.10.26. 05:24

Robbantás-sorozatra készültek Budaházyék

Budapest - A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantás-sorozatra készültek - írta keddi számában a Magyar Nemzet egy, a lap birtokába került nyomozati dokumentumra hivatkozva.

MTI

A lap azt írta: az eljárás során rögzített vallomásokban megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke nevét is.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lemondása után, 2009 áprilisában a Hunnia Mozgalom összehangolt támadásra, úgynevezett nagy körre készült. Az iratok szerint a Budaházy György vezette mozgalom célja az volt, hogy összehangolt robbantásokkal megakadályozzák Bajnai Gordon miniszterelnökké választását - írta a lap.

Ezért a mozgalom katonai szárnyának irányítója, Budaházy György 2009-ben a Vérmezőre hívta a szervezet tagjait, ahol a csoportvezetőkkel ismertette a támadások célpontjait - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap azt írta: az első csoport azt a feladatot kapta, hogy Nyúl István János szocialista országgyűlési képviselő ingatlanánál hozzanak működésbe egy futball-labdába rejtett robbanóanyagot. A másik csoport Káli Sándor miskolci szocialista képviselő lakóhelyénél robbantott volna, míg egy másik vádlott Adonyban, Ecsődi László MSZP-s képviselő házánál hozott volna működésbe egy három kilogrammos bombát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!