Belföld

2011.01.07. 06:52

Együttes ülést tart ma a kormány és az Európai Bizottság

Budapest - Együttes ülést tart ma a kormány és az Európai Bizottság a Parlamentben, a találkozón meghatározzák az EU végrehajtó testülete és az elnöki posztot január elsejétől fél évig betöltő Magyarország legfontosabb közös feladatait és egyeztetik a munka menetrendjét. A tanácskozáson szó lesz a médiatörvényről és a körülötte kialakult helyzetről is.

MTI

Az értekezlet alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök négyszemközti megbeszélést folytat José Manuel Barrosóval, a Bizottság elnökével. Ezzel egyidejűleg szekcióüléseket szerveznek a magyar miniszterek és államtitkárok, illetve az illetékes biztosok részvételével. Kora délután Orbán Viktor és José Manuel Barroso közös sajtótájékoztatót tart.

José Manuel Barroso a napokban jelezte, a budapesti megbeszélésen fel kívánják vetni a médiatörvénnyel kapcsolatos aggodalmakat is. Erre a magyar kormányzat is számít: Győri Enikő európai ügyekért felelős államtitkár azt mondta, a médiatörvényről és a körülötte kialakult helyzetről is biztosan szó lesz a magyar kormány és az Európai Bizottság budapesti ülésén.

A Bizottság elnöke és a miniszterelnök délután a Millenáris Parkban hivatalosan megnyitja az Európa-pontot, amely uniós információs központ, könyvtár, találkozóhely lesz az Európai Parlament tájékoztatási irodájának és a Bizottság magyarországi képviseletének új közös székházában. A megnyitón jelen lesz Schmitt Pál köztársasági elnök is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!