Belföld

2011.02.09. 07:41

Egyezség az új felsőoktatási törvényről

Budapest - A felvételi követelmények szigorítását, a vidéki főiskolák megerősítését, a hazai és határon túli intézmények együttműködésének kialakítását tartalmazza egyebek között az új felsőoktatási törvény alapelveit rögzítő dokumentum, amelyet valamennyi, a tárgyalásokon részt vevő szakmai szervezet támogat - ismerteti a szerdai Magyar Nemzet.

MTI

A napilap birtokába került tervezet szerint a jelenlegi, hallgatóalapú finanszírozási rendszer helyett olyat kell bevezetni, amely arra ösztönzi az intézményeket, hogy vegyék fel a versenyt a külföldi intézményekkel.
   
A Magyar Nemzet írása szerint több hónapos tárgyalássorozat után teljes konszenzus született az oktatásirányítás és a felsőoktatás valamennyi szereplője között a készülő új felsőoktatási törvény alapelveiről és feladatairól. A Hoffman Rózsa vezette oktatási államtitkárság szerdán hozza nyilvánosságra az ezeket összegző - a napilap birtokába került - dokumentumot, és ezt tárgyalja majd hamarosan a kormány is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!