Belföld

2011.02.19. 10:30

Szanyi: milliók éheznek a kormány miatt

Budapest - Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szerint a Fidesz-kormány ez elmúlt kilenc hónapban szó szerint az éhezés szélére tolta Magyarország lakosságának nagy részét.

MTI

Az ellenzéki politikus szombaton, Budapest XIV. kerületében tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, több millió ember nem tud mit enni, sőt közülük sok százezernek a kilakoltatás rémével is szembe kell néznie.
   
A tájékoztatón szintén részt vevő Demeter Márta, az MSZP XIV. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje aláhúzta: az MSZP tiltakozik az életszínvonal Zuglóban is érezhető csökkenése ellen, ami elsősorban az élelmiszerárak emelésének és a közüzemi számlák drágulásának, illetve a munkabérek visszaesésének tudható be.
   
Kérdésre válaszolva elmondta, a kilakoltatások elleni fellépés jegyében olyan helyi és országos megoldásokat dolgoznak ki, amelyek segítenek a probléma megoldásában.
   
Demeter Márta emlékeztetett: a kerületben április 10-re írtak ki időközi választásokat, mivel - mint mondta - a fideszes Garaba Imre "becsapta és cserben hagyta a kerület lakóit", amikor lemondott mandátumáról.
   
Szanyi Tibor szintén kérdésre reagálva hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc pénteki beszédében azt a víziót mondta el, amelyet a szocialista párt is hónapok óta hirdet. A szocialista politikus szerint ezt mutatja például, hogy az embereknek az MSZP szerint is vállalniuk kell egy bizonyos önrészt a saját egészségük érdekében, továbbá a párt is a kétkulcsos adórendszer mellett kötelezte el magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!