Belföld

2011.05.14. 12:32

LMP: a cserbenhagyott vidéknek nincs még egy éve

Az LMP szerint amíg a kormány az új közmunkaprogramot "hegeszti", a leszakadt kistérségekben élőknek felkopik az álluk. Kaufer Virág, a párt országgyűlés képviselője úgy látja, azonnali beavatkozásra van szükség, a "cserbenhagyott vidéknek" ugyanis nincs még egy éve.

MTI

A politikus, aki egyben a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében kifejtette: a kormány azt állítja, hogy az új közmunkaprogramban több mint százezer embert fog idén foglalkoztatni, és ezeknek a munkavállalóknak a 80 százaléka a leghátrányosabb helyzetű régiókban él. Az LMP azt üdvözli - folytatja -, hogy "a kabinet végre felismerte januárban életbe léptetett programjának brutális hatásait", ám amíg az új koncepciót "hegeszti", a leszakadt kistérségekben élőknek felkopik az álla.
Kaufer Virág hangsúlyozza, a súlyos forráshiánnyal küszködő önkormányzatok nem tudják kezelni a programból kiszorultak szociális problémáit. Példaként említi, hogy a januári intézkedések miatt Gyöngyöspatán 32-ről 8-ra csökkent a közmunkások száma.
Ha a kormány el akarja kerülni a teljes szociális összeomlást, akkor azonnal lépnie kell - véli a képviselő, pártja pedig ezért azt kéri a kabinettől, hogy vállalja át a szociális támogatások önkormányzatokra eső önrészének felét, és azonnal írjanak ki pályázatokat 6-8 órás foglalkoztatás támogatására, elsősorban a leginkább rászoruló települések számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!