Belföld

2011.09.17. 14:25

Jobbik: a kormány túlnőtt Bokros Lajoson

Budapest - A Jobbik szerint a kormány a pénteken bejelentett újabb, 750 milliárdos "megszorító csomaggal" túlnőtt Bokros Lajoson "a magyar megszorítások koronázatlan királyán" - jelentette ki szombati budapesti sajtótájékoztatóján Volner János.

MTI

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettes Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek a 2012-es költségvetéssel kapcsolatos pénteki bejelentéseire reagálva elmondta: az újabb megszorító csomaggal a kormány eddigi gazdaságpolitikájának megfelelően "az ostor ismét a szegényeken és az átlagos keresetűeken csattant". A jobbikos politikus szerint a kormány úgy akarja növelni a költségvetés bevételeit, hogy a szegényektől vesz el és a gazdagoknak csoportosít át forrásokat.

A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy a kormány terveiben 4,2 százalékra emelték az infláció, mert ezzel "elértéktelenítik a jövedelmeket, a nyugdíjakat, így csökkeni fog a vásárlóerő és romlik a befektetői környezet". Volner János hozzátette: ez a gazdaságpolitika egészen biztosan kudarc lesz, nem fog nőni a foglalkoztatás, nem fog nőni a magyar gazdaság teljesítménye, a kormány pedig "tartósan lenullázza" a kilábalási esélyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!