Belföld

2011.10.20. 16:04

Éhségsztrájkkal tiltakoznak a felsőoktatási törvény ellen

Éhségsztrájkba kezd mintegy száz hallgató a tervezett felsőoktatási törvény elleni tiltakozásul pénteken Szegeden - jelentette be Ament Balázs, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának alelnöke.

MTI

A határozatlan időre meghirdetett demonstráció helyszíne az SZTE Bölcsészettudományi Karának auditorium maximuma lesz, a tiltakozáson valamennyi kari hallgatói önkormányzat vezetője, valamint a képviselők 95 százaléka részt vesz - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján az érdek-képviseleti vezető.
   
Hozzátette: előzetesen mintegy százan jelezték részvételüket, de az akcióhoz bármely hallgató, oktató vagy egyetemi dolgozó csatlakozhat.
   
A sztrájkolók orvosi felügyelet mellett csupán napi öt liter folyadékot vesznek magukhoz. Az éhségsztrájkot a szegedi hallgatók hétfőre, illetve a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája október 27-re, Budapestre meghirdetett tüntetésének idejére felfüggesztik - közölte az alelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!