Belföld

2011.10.11. 16:55

Megnyílt a Hoventa

Új formában, új tematikával megnyílt kedden az idén immár 30. alkalommal megrendezett Hoventa Nemzetközi Szálloda-, Vendéglátó-ipari és Gasztrotechnikai Kiállítás a Hungexpo Vásárközpontban. Az elsősorban a szakmának szóló bemutatót látványos gasztronómiai programok, nemzetközi szakács- és cukrászverseny, valamint egyéb kísérő események teszik a nagyközönség számára is vonzóvá.

Osváth Sarolta

Október 11-14. között a Hoventa szakkiállításra hat ország, Németország, Ausztria, Olaszország, Szerbia, Franciaország, Cseh Köztársaság vendéglátó-ipari, szállodai és éttermiberendezés-gyártói hozták el újdonságaikat.

Természetesen a hazai ipar képviselői is bemutatkoznak, a szakkiállítás számukra is fontos fóruma az üzleti kapcsolatteremtésnek, az információszerzésnek  hangsúlyozta a kiállítást megnyitó dr. Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalkozásfejlesztésért és iparért felelős helyettes államtitkára. Ezt szolgálja a Győr-Moson-Sopron Megyei, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében sorra kerülő nemzetközi üzletember-találkozó is, a szálloda- és vendéglátóipar hazai és külföldi vállalkozásai számára.

A kiállításhoz naponta rangos szakmai előadókkal konferenciák is csatlakoznak. A szervezők ugyanakkor minden eddiginél több szakmai - és egyben a közönség számára is szórakoztató - programról gondoskodtak. Az idén a budapesti vásárközpont ad otthont a Giropizza nemzetközi pizzakészítő versenynek, amelyet minden évben más-más európai országban rendeznek meg. Vadonatúj kiállítás lesz az egészségtudatos életmód jegyében a Medical Wellness sziget, amelyhez szakmai nap is kapcsolódik.

A kiállítás egyik leglátványosabb eseménye az Év Cukrásza és az Év Junior Cukrásza verseny, amelyen a hazai fiatal tehetségek mérhetik össze tudásukat.

Bizonyára sok látogatót vonz a Borok Világa stand, ahol 140 négyzetméteren már az első napon megkezdődtek a szakmai bemutatók és kóstolók, borászok, pálinkafőzdék közreműködésével. A Trendszigeten a szállodaszobai trendeket ismerhetjük meg, az 5 csillagnak megfelelő besorolási szabályok szerint.

Nemzetközi szakácsbajnokság a Hoventán

 Az idén is a Hoventa keretében (október 14-én) rendezik meg a világhírű Bocuse d'Or nemzetközi szakácsbajnokság hazai döntőjét. A több mint 20 éves múltra visszatekintő versenyen 50 ország szakácsai indulnak, Európa, Ázsia és Amerika legjobbjai kétévenként Lyonban mérkőznek meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!