Belföld

2012.01.06. 10:56

Hónapokig tartott fogva nőket egy budapesti férfi

A rendőrség elfogott egy 35 éves férfit, aki a gyanú szerint hónapokon keresztül tartott fogva két fiatal nőt Budapesten.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken a rendőrség honlapján azt közölte: kedden őrizetbe vette a 35 éves budapesti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2011 szeptemberétől Budapesten, a XIII. kerületben két fiatal nőt tartott fogva és a sérelmükre több bűncselekményt követett el.

A tájékoztatás szerint a férfi a sértetteket folyamatosan a testi épségük, az életük, illetve a családjuk elleni fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy - az általa megszerzett és címre vitt - férfiaknak szexuális szolgáltatást nyújtsanak. Az üzletszerű kéjelgés folytatásából befolyt pénzt elvette, a sértettekkel kitartatta magát. Az elkövető, miközben hónapokon keresztül személyi szabadságuktól megfosztotta az áldozatokat, a fogva tartás alatt bántalmazta őket, értékeiket megszerezte. Az embertelen bánásmód miatt a fiatal nők nem mertek segítséget kérni.

A gyanúsítottat január 3-án Budapesten, a XIV., Erzsébet körúton fogták el. Az ügyben a további eljárást - a férfi előzetes letartóztatásának előterjesztése mellett - kerítés, kitartottság, személyi szabadság megsértése, valamint kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya folytatja le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!