Belföld

2012.01.07. 10:34

MSZP: Orbán Viktor „szégyenbe taszította” Magyarországot

Az MSZP szóvivője szerint Orbán Viktor kormányfő "szégyenbe taszította" Magyarországot, politikája és "gazdasági szabadságharca" megbukott.

MTI

Kormos Kata szerint ezért - mint azt az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében írta - a Fidesznek nincs más választása, mint hogy új miniszterelnököt jelöljön, hogy visszavonja az új alaptörvényt, valamint a hozzá kapcsolódó sarkalatos törvényeket. Ez a minimumfeltétele annak, hogy Magyarország haladéktalanul visszaszerezhesse méltó hírét és nevét a nagyvilágban, ma ugyanis bár "az egész világ ránk figyel Európától Amerikáig, csakhogy minden esetben elmarasztaló hangnemben kerül szóba hazánk" - vélekedett a szocialista párt szóvivője.


Az MSZP január 16-ára összehívná az országgyűlés rendkívüli ülését


Az MSZP kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását január 16-ára azzal a céllal, hogy "törvény erejével garantálják" a bankbetétek biztonságát - közölte az ellenzéki párt gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Józsa István ugyanakkor azt hangoztatta, hogy a magyar bankrendszer stabil, mindenki biztonságban, jó helyen tudhatja a betéteit a magyar bankokban, ezért az MSZP arra kér mindenkit, senki ne vigye külföldre a pénzét.
A szocialista politikus szerint az Orbán-kormány hiteltelensége az, ami aggodalmat kelt a közvéleményben.
Elmondta, az MSZP-frakció pénteken kezdeményezte írásban a parlament összehívását jövő hétfőre. Közölte, az általuk benyújtott törvénymódosítási javaslat célja az, hogy garantálják a betétek biztonságát abban az esetben is, ha a kormány esetleg gazdasági szükségállapotot hirdetne ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!