Belföld

2012.09.06. 16:34

Kétszáznegyven rendőr kereste a Turán megvert rendőr támadóit

Budapest - Újabb két embert állítottak elő csütörtök délután a nyomozók a turai rendőrbántalmazással összefüggésben, így hétre nőtt a bűncselekménnyel gyanúsíthatók köre - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-vel.

MTI

Garamvölgyi László tájékoztatása szerint a délutáni órákban egy 15 és egy 17 éves fiatalember került rendőrkézre, elszámoltatásuk jelenleg is tart.

A gyanúsítottak köre így teljessé vált - tette hozzá.

A Pest megyei Turán szerdán késő este megtámadtak és megvertek egy szolgálaton kívüli rendőrt, aki egy lopással gyanúsítható férfit fogott el. Mint utóbb kiderült, a támadásban a lopáson kapott férfi, illetve rokonai vettek részt; közülük rövid időn belül 3 embert elfogtak és előállítottak, a reggeli órákban pedig további 2 ember került rendőrkézre; ez a kör bővült mostanra 7-re.

Az ORFK szóvivője csütörtök délelőtt azt mondta az MTI-nek, hogy miután a bántalmazott rendőr segítséget kért, Gödöllőről, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságról, valamint a Készenléti Rendőrségtől összesen 240 rendőr érkezett a helyszínre. A támadókkal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség folytatja le az eljárást - tette hozzá Garamvölgyi László.

A hatvani kórházban súlyos sérülésekkel fekvő 33 éves rendőr zászlós, Darnyik Alexander Attila az MTI-nek azt mondta: akkor érte tetten későbbi támadóját egy idős nő házánál, amikor egy másik lopás feltételezett elkövetőjét kereste. A tolvaj épp a bentről kihozott kábeleket pakolta össze, amikor ő, "szolgálatba helyezve magát", megadásra szólította fel a férfit, miközben vele tartó társát segítségért küldte.

A tolvaj ekkor az erdő felé futott, ahol majdnem sikerült elfogni, ám megjelent egy körülbelül nyolctagú társaság, mint utóbb kiderült, az elkövető rokonságából. "Ütések, rúgások értek, egy kés is előkerült, majd elvesztettem rövid időre az eszméletemet, és ez idő alatt a tolvajt kimenekítették" - idézte fel az eseményeket a rendőr, aki a fején, az alkarján, az ujján és a bordájánál sebesült meg, és az orra is eltört.

A rendőrség honlapja szerint a sérült rendőrt a nap folyamán meglátogatták a kórházban elöljárói. Darnyik Alexander Attila, valamint a segítségére siető turai körzeti megbízott parancsnokai a két rendőr jutalmazására tettek javaslatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!