Belföld

2012.11.14. 15:29

Felhős, párás, ködös idő ígérkezik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére csütörtök estig.

MTI

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig:


Éjszakára már csak északon, északkeleten lehetnek derült helyek, és főként ott képződik több helyen köd. Csütörtökön többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz, csak kevés napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék sehol sem lesz. Csütörtökön az Alpokalján a déli, délkeleti szél időnként megélénkül.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +4 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5, 10 fok között valószínű.

 

Az időjárási helyzet Európában

Európa északi részén ciklonok örvénylenek. Hatásukra északon többnyire erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, északkeleten helyenként havazik. Sekély ciklon okoz változékony, többször felhős időt a Földközi-tenger nyugati medencéjében. Ezzel szemben szárazföldünk középső területe fölött hatalmas anticiklon helyezkedik el. Területén a párásság és köd megszűnése után változóan felhős, napos az idő, csak helyenként marad meg tartósabban a köd. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén többnyire 2 és 11 fok között változik, csak a Skandináv-félsziget északi részén van hidegebb, ott napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. Európa déli felén továbbra is enyhe az idő, a kora délutáni órákra általában 12, 22 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett anticiklon alakítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!