Belföld

2012.11.06. 10:02

Gyermekgyilkosság - P. Erika eddig következetesen tagadta a bűncselekmény elkövetését

A rendőrség ma délelőtt ismét kihallgatja a múlt hétfőn eltűnt,s szombaton holtan megtalált 11 éves felsőmocsoládi Szita Bence meggyilkolásával vádolt nőt, nevelőapjának volt élettársát. A 47 éves P. Erika kirendelt ügyvédje szerint védence eddig következetes tagadta a bűncselekmény elkövetését.

MTI

Berlik Zoltán ügyvéd a kilenc órakor megkezdett rendőrségi kihallgatás előtt az MTI-nek azt mondta: P. Erika eddig nem tett vallomást. Annyit mondott, hogy nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt.
   
Hozzátette: védence nincs jó állapotban, le van sújtva, és nem érti az ellene felhozott vádakat.
   
Az ügyvéd tájékoztatása szerint a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott P. Erikát átszállították a rendőrség fogdájába, ahol egyedül van elzárva.
   
Az MTI értesülése szerint a rendőrség kedden helyszíni kihallgatást is tervez. Ezzel kapcsolatosan az ügyvéd azt mondta: tudomása szerint is ez lesz a nyomozás menete, de ez még változhat, lehet, hogy a rendőrség másként dönt.
   
A kisfiú meggyilkolásával P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítják. A Kaposvári Törvényszék vasárnap a két férfit is előzetes letartóztatásba helyezte.
   
Sajtóértesülések szerint a kisfiút azért ölték meg, mert a nő őt okolta a nevelőapával való kapcsolatának megromlásával, ezért 200 ezer forintért felbérelte a két férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!