Belföld

2012.11.12. 11:38

Következmények nélküli ország - Kövér László elszámoltatást ígér

Devecser - Van egy rossz meg egy jó hírem, kezdem a rosszal. Bennünket, magyarokat senki nem fog kihúzni történelmünk egyik legmélyebb válságából, csak mi magunk. A jó meg az, hogy a sorsunk a mi kezünkben van - kezdte Kövér László a Fidesz választási fórumát március 2-án, kedden este a Devecseri művelődési házban.

Varga Domokos Péter

A Fidesz választmányának elnökét Ékes József, az 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje hívta meg. Ékes József a bevezetőjében szólt az elmúlt négy évben végzett parlamenti munkájáról, közölte, 430 hozzászólás és 158 módosító indítvány kötődik a nevéhez, utóbbiak többségét elfogadták. Huszonöt esetben Devecser térség fejlesztésével kapcsolatos javaslatot fogalmazott meg, köztük a 8-as út gyorsforgalmi úttá történő alakítását, ám ezt az MSZP-SZDSZ többség leszavazta. A kormány munkájára jellemző momentumként közölte, az elmúlt négy év öröksége, hogy ma már minden magyar állampolgárra két és félmillió forint adósság jut.

Kövér László több közérdeklődésre számot tartó kérdést vetett fel. A számonkérésről kifejtette, kétélű fegyver a Fidesz kezében, mert ha nem sikerül mindenki elvárása szerint teljesíteni az erről tett ígéretüket, akkor annak böjtje lesz. Ha most, másodszor is hibát követnek el, mint a rendszerváltáskor húsz éve, és nem lesz elszámoltatás, akkor Magyarország valóban következmények nélküli országgá válik. A hétköznapi ember valóban azt fogja hinni, hogy büntetés nélkül megúszhatók az olyan ügyek, mint például a BKV-s szerződések. Ennek az erkölcsi romlásnak véget kell vetni - szögezte le.

A legfőbb társadalmi problémának a népességfogyást, az elöregedést tartja a fideszes politikus. Minden évben 30-40 ezerrel kevesebb ember születik, mint ahány meghal, ma már csak 1,3 gyermek jut két felnőttre - mutatott rá. Ha a következő 10-15 évben nem tudjuk rávenni az utánunk jövő nemzedéket, hogy 3-4 gyermeket vállaljanak, akkor az utunk a semmibe vezet  fogalmazott.

A cigánykérdésről azt mondta, ilyen nincs, csak nyomorkérdés van, ennek viszont legalább az egyik fele magyarkérdés.

Közönségkérdésre válaszolva elmondta, normális társadalomban nem lesz abból miniszterelnök, aki egy Hajdúbétes ügyben szerepet vállal, abból börtöntöltelék lesz. És jegybankelnök sem lesz abból, aki adóparadicsomba menekíti a pénzét.

Megemlítette, hogy Bajnai Gordon nagy hirtelen felfedezte Orbán Viktorban a demokratát, és felszólított mindenkit a szélsőségek elleni összefogásra. Ugyan kik és mikor követtek el itt szélsőségeket? - tette fel a kérdést. Utoljára kik tépették le az emberek körmét és kik tolatták ki a szemüket? Fogjunk össze ezek ellen  - javasolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!