Belföld

2014.02.05. 18:02

Simon titkos milliói

Honnan lettek százmilliói az MSZP volt elnökhelyettesének és milyen következményei lehetnek a titkos bankszámlának?

Munkatársainktól

Súlyos állítások vannak a Magyar Nemzet cikkében, mondta Kovács Zoltán, a Fidesz Veszprém megyei elnöke. – Úgy tudom, az MSZP kérésére felfüggesztették Simon Gábor párttagságát. Kérdés, hogy ebben az ügyben kitől, honnan, miért és hogyan ment a pénz, fogalmazott. Hozzátette: egy hónappal ezelőtt Gyurcsány Ferenctől elhangzott egy kijelentés: „jobb, ha nem tudjuk, hogy ment a szocialistákhoz a pénz”. Most ez vár tisztázásra. Az MSZP Veszprém megyei elnöke, Gőgös Zoltán régóta ismeri Simon Gábort, ezért is csodálkozott nagyon, amikor az eltitkolt jövedelme napvilágra került.

Egy-két politikusról – bármelyik oldalról – el tudna képzelni hasonlót, de Simonnal kapcsolatban nem volt ilyen benyomása, ezért is áll értetlenül az esettel kapcsolatban. Gőgös Zoltán leszögezte, mivel a közvélemény rendkívül érzékeny rá, ezért a politikusoknak figyelniük kell a vagyongyarapodásra. Akinek nincs takargatnivalója, az bátran ki is áll a nyilvánosság elé, mint ahogy azt az országgyűlési képviselőktől megkövetelik. Aki viszont takargat, arra nincs mentség.

Hozzátette, nem ez az első ilyen ügy a parlament életében. Szerinte nagyon necces volt például a miskolci alpolgármester vagyonosodási vizsgálata is. Ugyanakkor megjegyezte, az a Rogán Antal kritizál a leghangosabban, akinek az órája többet ér, mint egy közmunkás kétévi bére. Simon Gábort azonban még véletlenül sem szeretné menteni. Már önmagában azzal, hogy eltitkolta a jövedelmét, törvénytelenséget követett el. Simon a cselekedetével nemcsak saját magának, hanem – ami még szomorúbb – a pártjának is sokat ártott. Neki azonnal távoznia kell, ilyen esetben nem számíthat szolidaritásra.

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő, az LMP országos választmányának tagja szerint itt lenne az ideje, hogy az adóhatóság haladéktalanul kezdjen vagyonosodási vizsgálatot az elmúlt tíz év politikai elitjével szemben. Joggal háborítja fel az embereket, ha azt gyanítják, hogy akár a jobb-, akár az „álbaloldal” politikusai úgy tömik degeszre a zsebüket, hogy azt nem lehet alátámasztani a hivatalosan bevallott jövedelmükkel, tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!