Belföld

2015.02.06. 17:01

Tóbiás: a korrupció lebontása az MSZP célja

A létminimum alatt élők és a középosztály megvédése, valamint a korrupció lebontása az MSZP célja - mondta az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője a szocialisták kétnapos kihelyezett frakcióülését követő pénteki sajtótájékoztatón Veszprémben.

Tóbiás József azt mondta, hogy a kihelyezett frakcióülésen a korrupcióellenesség és az átláthatóság megteremtése volt a fő téma.

A pártelnök kiemelte: olyan törvényjavaslatot akarnak benyújtani a parlamentnek, amely az önkormányzati képviselők esetében is kötelezővé teszi, hogy a mandátum keletkezésétől annak végéig legyenek nyilvánosak a vagyonnyilatkozataik.

Hozzátette: az ülésen terítékre került az is, hogy az MSZP támogatja a VOSZ és a Liga által kezdeményezett népszavazást az útdíj, illetve a vasárnapi zárva tartás kapcsán.

Szó volt Magyarország geopolitikai elszigetelődéséről is azt hangsúlyozva, hogy az országnak az európai értékekkel kell közösséget vállalnia, együttműködő partnereket keresve Európában - fogalmazott Tóbiás József, hozzátéve, hogy bár az unió intézményi működésével kapcsolatban vannak vitáik, de az európai értékekkel nincsen.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy a kihelyezett frakcióülés helyszíne azért Veszprém, mert számukra a kétharmad lebontása nem ideológiai kérdés és hisznek abban, hogy Kész Zoltán képes lesz arra, hogy civil jelöltként megmutassa: a februári időközi országgyűlési választás után már semmi nem fog úgy működni az orbáni rendszerben ahogy az elmúlt négy és fél évben.

Hozzátette: az MSZP-nek mindig is fontos volt az ország érdeke, ezt az elmúlt 25 évben számtalanszor bizonyította ellenzékben és kormányon egyaránt.

Fidesz: hiteltelen, ha az MSZP beszél a korrupció lebontásáról

A Fidesz-frakció szerint az MSZP "minden szava hiteltelen", ami a korrupcióról és a középosztály megvédéséről szól.

A nagyobbik kormánypárt arra reagálva juttatott el közleményt az MTI-hez pénteken, hogy Tóbiás József MSZP elnök-frakcióvezető Veszprémben, sajtótájékoztatón azt mondta: a létminimum alatt élők és a középosztály megvédése, valamint a korrupció lebontása az MSZP célja.

A Fidesz-frakció közleménye szerint "különös pikantériája van", hogy a szocialisták beszélnek a korrupció lebontásáról, akiknek soraiban jelenleg is ott ül Hiszékeny Dezső, akit hivatali vesztegetés elfogadásával vádolnak.

Az MSZP "a legkorruptabb és legalkalmatlanabb kormányzást" hajtotta végre, miközben a bankok "magyar otthonok százezreire" tették rá a kezüket, a családokat "munkanélküliséggel, sorozatos megszorításokkal, magas adókkal és Európa legdrágább rezsijével" sújtották. A középosztályt elszegényítették, a szegényebbeket nyomorba döntötték - írták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!