Belföld

2016.10.18. 09:30

A gyomrában csempészett kokaint

Vádat emeltek egy nő ellen, aki azzal bízta meg egy ismerősét, hogy a gyomrában csempésszen jelentős mennyiségű kokaint Magyarországra - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a 39 éves magyar nő két nigériai ismerősével együtt 2012 szeptemberétől kokain kereskedelmével foglalkozott Budapesten. Ismerősüknek, egy magyar férfinak felajánlották, hogy a testébe rejtett kapszulákba csomagolva kábítószert hozzon be nekik Magyarországra. A férfi elfogadta az ajánlatot, így egy sikeres próbaút után, 2013 augusztusában Madridból a gyomrába rejtett 40 kapszulában kokaint csempészett Magyarországra, mintegy 500 euróért.

A férfi utazását, spanyolországi tartózkodását és a kokainnal töltött kapszulák átvételét a két nigériai férfi szervezte.

Három hónappal később a férfi ismét Madridba utazott, ahol 38 kapszulában csaknem 400 gramm kokaint nyelt le. Repülővel érkezett Budapestre, ahol azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói ellenőrzés alá vonták, és megtalálták a testébe rejtett kapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a magyar nő ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat. A nő két nigériai társával és a kábítószert szállító magyar férfival szemben az ügyben már korábban vádat emeltek, a bírósági eljárás folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken - fűzték hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!