Belföld

2017.01.06. 10:24

Széllökés és hófúvás miatt adtak ki riasztást!

Nyugat-Magyarországon helyenként hózáporok is kialakulnak, de jelentős mennyiségű hó sehol sem valószínű - írja a met.hu.

Az ország nagy részén derült, napos idő várható, az Alföld keleti felén valamint a Nyugat-Dunántúlon viszont erősen felhős időszakok is lesznek. Nyugat-Magyarországon helyenként hózáporok is kialakulnak, de jelentős mennyiségű hó sehol sem valószínű. Napközben a középső országrész kivételével többfelé lehet viharos az északi szél. Késő estétől csökken a felhőzet, és valamelyest mérséklődik a szél, de viharos széllökések továbbra is lehetnek.

Az Észak-Alföldön hófúvások is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és -11 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb, északkeleten a hidegebb idő. Késő estére -8, -15 fok közé hűl le a levegő.

Ma a Dunántúl nyugati felén, illetve a Tiszántúlon 60-90 km/h-s széllökések kísérhetik az északias irányú szelet. A 80-90 km/h körüli maximális széllökések napközben valószínűbbek. Szombaton már mérséklődni kezd a szél, de 70 km/h körüli széllökések még a Dunántúlon és északkeleten előfordulhatnak. Északkeleten, keleten a viharos szél hordhatja a havat.

Az ország keleti felén egyre többfelé éri el a minimum a -15 fokot, az Északi-középhegység szélvédett, ill. hóval borított területein -20 fok alatti hőmérséklet is várható a péntekről szombatra virradó éjszaka. A következő éjjel még alacsonyabb hőmérsékletre lehet számítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!