Berhida

2013.04.06. 16:08

A tavaszt köszöntötték Berhidán

Jó hangulatú táncház és finom étkek várták a helyieket az önkormányzat hagyományos tavaszköszöntő rendezvényén.

Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a településen, hogy minden év tavaszán egész napos rendezvénnyel köszöntik a tavaszt. Nem volt ez másképp idén sem.

A szombat délelőttre meghirdetett, a környék épített és természeti szépségeit bemutató nordic walking túra ugyan a szokatlanul hideg idő miatt elmaradt, ám délután már táncház várta az érdeklődőket a Petőfi Művelődési Házban. A Berhida Táncegyüttes fiataljai gyermekeket és idősebbeket egyaránt örömmel fogadtak maguk között, s köszöntötték népdalokkal és körtáncokkal a tavaszt.

Gerlei Márta, Humpók Bernadett és Piedl Erika (hárman az előtérben) a Berhida Táncegyüttes jó hangulatú táncházán (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Közben nem tétlenkedtek a helyi asszonyok sem, az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub tagjai jóvoltából ízletes gulyásleves rotyogott az üstökben, amihez a helyiek által hozott pogácsát és prószát kínáltak a vendégeknek.

A Varga-ikrek, Milán és Zalán is megkóstolták az ízletes gulyáslevest. Mögöttük nagyapjuk, Varga József áll (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A szervezők nevében Lengyelné Horváth Andrea közművelődési igazgató kérdésünkre elmondta, évtizedes tradíció a településen a rendezvény, amelynek sikeréhez nagy szükséges van a helyi civilek lelkes támogatására is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!